Ανακοινώσεις

 

Αγαπητά μας Μέλη και Φίλοι,

Το 2018 συμπληρώνονται 90 χρόνια από το 1928, έτος ίδρυσης του Συνδέσμου μας.

Είναι ένας σημαντικός σταθμός που μας καλεί να μνημονεύσουμε τα Μέλη μας, που με την προσφορά τους και τη δράση τους βοήθησαν να φτάσουμε στο παρόν. Ο ΕΟΣ Αθηνών διατηρεί συνεχή και αμείωτη δράση όλα αυτά τα χρόνια στην Ορειβασία , τη Χιονοδρομία, την προστασία της ορεινής φύσης και για αρκετά από τα πρώτα χρόνια, στη σπηλαιολογία. Μέσα από στοχευμένες δράσεις παρείχαμε κοινωνική και εθνική προσφορά και είμαστε αναμφίβολα οι θεμελιωτές και οι στυλοβάτες των Ομοσπονδιών Ορειβασίας – Αναρρίχησης και Χειμερινών Αθλημάτων.

Ο κατάλογος των Μελών μας είναι πολύ μεγάλος, όπως και τα σοβαρά επιτεύγματά τους, όπου το μικρό αυτό σημείωμα δεν είναι δυνατό να συμπεριλάβει, όμως τα Μέλη μας Νικόλαος Νέζης και Γεώργιος Μαρτζούκος έχουν γράψει ιστορίες που δίνουν την ευκαιρία να ανατρέξετε στις λεπτομέρειες αυτές.

Δεν μπορούμε σε αυτό το σημείωμα να μην αναφέρουμε :

  • Από τους ιδρυτές του Συνδέσμου μας τα Μέλη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου μας : Τηλέμαχος Καββαδίας, Εμμανουήλ Μπαμιέρος, Πλάτων Μεταξάς, Ηλίας Νικόπουλος, Δαυίδ Δαυίδ, Κων/νος Ορφανός, Ιωσήφ Κέντας, Βασίλειος Παπαδόπουλος, Γεώργιος Παππάς και Πλάτων Ταυλαρίδης.
  • Από όλα τα Μέλη μας τους Προέδρους μας : Τηλέμαχος Καββαδίας, Νικόλαος Τσόρης, Αριστείδης Γεωργίου, Δαυίδ Δαυίδ, Λάμπρος Λαμπρίδης, Γεώργιος Αβέρωφ, Αντώνης Μαρίνος, Βασίλειος Λεοντόπουλος, Ιωάννης Σαρρής, Στέφανος Δημητριάδης, Νικόλαος Περράκης, Καίσαρ Αλεξόπουλος, Παναγιώτης Αγγελής, Μιχαήλ Δέφνερ, Πέτρος Μπρούσαλης, Γεώργιος Μωυσίδης, Διομίδης Χατζίδης, Ευάγγελος Τερζόπουλος, Αλέκος Καρρέρ, Μιχαήλ Τσουκιάς, Γεώργιος Μαρτζούκος, Θεμιστοκλής Μυστριώτης, Σωκράτης Ελευθερίου, Αθανάσιος Κλαουδάτος, Παναγιώτης Χλωροκώστας και Σοφία Γκρίτση.

Επιδιώκουμε μέσα στο 2018 να προγραμματίσουμε διάφορες εκδηλώσεις, μέσα από τις οποίες θα προβληθούν Μέλη μας και οι σημαντικές δράσεις τους.

Ο σταθμός ορόσημο των 90 χρόνων, αποτελεί αφορμή για δημιουργική κριτική, για διερεύνηση λαθών ή παραλήψεων που μπορεί να έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για προβληματισμό στο πώς θα θέλαμε να αξιοποιήσουμε τα επόμενα χρόνια, με στόχο τη διατήρηση της θέσης μας στα αθλήματα και στις δράσεις που καλλιεργούμε και τη δυνατότητα προσαρμογής και επεκτάσεις σε άλλες.

Το περιβάλλον, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν είναι εύκολο από όποια σκοπιά κι αν το δούμε. Όμως εάν διατηρήσουμε τη συσπείρωσή μας γύρω από το Διοικητικό συμβούλιο και προσφέρουμε ενεργό παρουσία στα δρώμενα , σίγουρα θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε πολλές από τις προκλήσεις που παρουσιάζονται, προχωρώντας σταθερά στις δράσεις μας όλα τα επόμενα χρόνια που οδηγούν στην επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων του Συνδέσμου μας.

Το Δ.Σ.

Thursday, 05 December 2013 16:13
EKΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 85 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Thursday, 03 October 2013 19:15

Το 2013 κλείνει ο Ορειβατικός 85 δράσης στην Ορειβασία και Χιονοδρομία. Την Τετάρτη 13/11/13 και ώρα 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων – Αίθουσα «Αντώνη Τρίτση», θα γιορτάσουμε με ομιλίες, προβολές και βραβεύσεις Ορειβατών Μελών μας.

Πρόσκληση σε Ομιλία

Friday, 19 April 2013 09:25
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Τρίτη 14/5/2013 Ο Ε.Ο.Σ. Αθηνών σε συνεργασία με το UNIVERSITY OF INDIANAPOLIS οργανώνει ομιλία του μέλους του Ε.Ο.Σ. και Καθηγητή Κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου INDIANAPOLIS Φίλιππου Νικολόπουλου με τίτλο: «Kοινωνικές Επιστήμες, Λογοτεχνία και Ορειβασία» στα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Αθηνών Λέκκα 23-25, 4ος Όροφος. Σύνταγμα.