Ιστορικό

Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Αθηνών ιδρύθηκε το 1928 στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Είναι το παλαιότερο ορειβατικό σωματείο της χώρας καθώς και το παλαιότερο χιονοδρομικό σωματείο.

Είναι μη κερδοσκοπικό αθλητικό σωματείο, μέλος της Ομοσπονδίας Αναρρίχησης-Ορειβασίας και της Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας υπό την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Τα γραφεία του βρίσκονται στην οδό Λέκκα 23-25, Αθήνα (Τρίτη-Παρασκευή 17.00-21.00).

Ο ΕΟΣ Αθηνών διοργανώνειι σχολές ορειβατικής και χιονοδρομικής εκπαίδευσης, εδώ και 80 χρόνια, αναπτύσσοντας τα ορειβατικά αθλήματα σε κάθε τους μορφή (ορεινή πεζοπορία, αναρρίχηση βράχου και πάγου, αγωνιστική αναρρίχηση, ορειβατικό σκι, αγωνιστική χιονοδρομία, αλπινισμό, ορειβατικές αποστολές υψομέτρου).

Στο χώρο της αγωνιστικής χιονοδρομίας λειτουργεί εξειδικευμένη ακαδημία αγωνιστικής χιονοδρομίας προετοιμάζοντας τα παιδιά του φυτωρίου του για αγωνιστική αθλητική σταδιοδρομία. Διατηρεί αγωνιστική ομάδα καταβάσεων με πολύ σημαντικές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Διοργανώνει πεζοπορικές (και κάποιες χιονοδρομικές) αναβάσεις σε όλη την Ελλάδα (μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου), σχολές ορειβασίας, αναρρίχησης και χιονοδρομίας καθώς και ορειβατικές αποστολές και οικοτουριστικές αναβάσεις στο εξωτερικό (μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου).