Αρχική Σελίδα

 
 
 
 
 
 

Τελευταία Νέα – Προσεχείς Αναβάσεις

Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα των Σχολών μας για το 2015. Για πληροφορίες πατήστε εδώ

ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Κυριακή 20/9 : ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ ΕΥΒΟΙΑΣ

07:00 Αναχώρηση από το Σύνταγμα για την Άνω Στενή. Ανάβαση από την Μεσοράχη ακολουθώντας την κλασική διαδρομή στην κορυφή του Ξεροβουνίου (1412μ.) και κατάβαση στο χωριό Καμπιά.

Ω.Π.: 6, Β.Δ.: Β

Αρχηγοί : Α. Μαθιουδάκης, Ε. Μισιακός

 

Πέμπτη 24/9 ώρα 20:00. Εκδήλωση στα γραφεία του συλλόγου. Προβολή διαφανειών του Γιάννη Κορνάρου με θέμα : Ρουμανία – Καρπάθια – Μολδαβία

Κυριακή 27/9 : ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, ΑΓΟΡΙΑΝΗ – ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ

07:00 Αναχώρηση από το Σύνταγμα για το χωριό Αγόριανη Παρνασσίδος.

Διαδρομή : θα πραγματοποιηθεί μία διάσχιση μέσα από τα πρανή και τα οροπέδια του βόρειου Παρνασσού από την Αγόριανη μέχρι το χωριό Πολύδροσο.

Ω.Π.: 5,  Β.Δ.: Α

Αρχηγός : Δημήτρης Τσαραμπάρης

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ  2015

Παρασκευή 2/10 – Σάββατο 3/10 – Κυριακή 4/10 : ΟΛΥΜΠΟΣ (2 διαδρομές)

Παρασκευή ώρα 17:00 αναχώρηση από το Σταθμό Λαρίσης για καταφύγιο Σταυρός όπου διανυκτέρευση της ομάδας της εύκολης διαδρομής και εν συνεχεία μετάβαση με το πούλμαν στο καταφύγιο Κρεβάτια όπου θα διανυκτερεύσει η ομάδα της δύσκολης διαδρομής.

Σάββατο

Δύσκολη Διαδρομή : Κόψη Μπαρμπαλά 1847μ. – οροπέδιο των Μουσών – καταφύγιο Γιόσος Αποστολίδης όπου συνάντηση με την ομάδα της εύκολης διαδρομής.

Ω.Π. 6-8, Β.Δ.: Γ, Υ.Δ.: +1700μ.

Σημείωση : απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και ευχέρεια κίνησης σε βραχώδες πεδίο. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 10. Συμμετοχή κατόπιν εγκρίσεως του Αρχηγού.

Εξοπλισμός : κράνος, ατομικό φαρμακείο και αναγκαίος εξοπλισμός

Εύκολη διαδρομή : αναχώρηση από το καταφύγιο Δ. Μπουντόλας (Σταυρός) 960μ. προς καταφύγιο Γιόσου Αποστολίδη (2700μ.) μέσω Γκορτσιάς, Πετρόστρουγκας, Σκούρτας και συνάντηση στο Γιόσος Αποστολίδης με την ομάδα της δύσκολης διαδρομής.

 

Κυριακή

Κοινή διαδρομή των 2 ομάδων για την κορυφή Μύτικας του Ολύμπου (2917μ.) μέσα απ’ το ομώνυμο λούκι.

Εξοπλισμός : για την ανάβαση στο Μύτικα θα χρειαστεί κράνος, όποιος δεν έχει μπορεί να δανειστεί από το καταφύγιο του Γιόσου Αποστολίδη. ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΥΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΝΟΣ.

Κατάβαση στο καταφύγιο Σ. Αγαπητός (2060μ.) και κατάληξη στη θέση Πριόνια (1100μ.) από όπου επιστροφή στην Αθήνα.

Ω.Π.: 7-9, Β.Δ.: Β, Υ.Δ.: +250, -1800

Αρχηγοί : Θεοδόσης Παπάζογλου τηλ. 6951446467, Βασίλης Σκούρας

 

 

Κυριακή 4/10 : ΟΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ

08:00 Αναχώρηση από το Σύνταγμα για την περιοχή Μάνδρας. Ανάβαση από το Κρύο Πηγάδι στην κορυφή του Πατέρα “Λιοντάρι” και κατάβαση από τον Άγιο Γεώργιο στα Αιγόσθενα (Πόρτο Γερμενό) για μπάνιο και φαγητό.

Ω.Π.: 5,  Β.Δ.: Α

Αρχηγός : Ι. Καντούνας

 

Τετάρτη 7/10 ώρα 20:00. Εκδήλωση στα γραφεία του συλλόγου. Ομιλία του Πάνου Χλωροκώστα με θέμα : “Η Ανθρώπινη Φυσιολογία στο μεγάλο υψόμετρο”.

Κυριακή 11/10 : ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ

07:00 Αναχώρηση από το Σύνταγμα για το χωριό Ανδρωνιάνοι. Θα γίνει κυκλική διαδρομή : Ανδρωνιάνοι – Μηλίτσα – Γριάς ρέμα – Ενετικός Πύργος Αγίου Μανδηλίου – Προφήτης Ηλίας – Ανδρωνιάνοι.

Ω.Π.: 5-6, Β.Δ.: Α-Β

Αρχηγός : Α. Ασωνίτης

 

 

Πέμπτη 15/10 ώρα 20:00. Εκδήλωση στα γραφεία του συλλόγου. Προβολή διαφανειών του Γιάννη Κορνάρου με θέμα : ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ – ΣΙΚΕΛΙΑ.

 

 

Κυριακή 18/10 : ΟΡΟΣ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟ

07:00 Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Ελευθεροχώρι Φθιώτιδος. Διαδρομή : Ελευθεροχώρι – κορυφή Γκορτσιά – Μενδενίτσα.

Ω.Π.: 7, Β.Δ.: Α – Α+

Αρχηγοί : Π. Μπουραντάνης, Χ. Μαριδάκη

 

Κυριακή 25/10 : ΟΡΟΣ ΑΪΝΤΙΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

07:00 Αναχώρηση από το Σύνταγμα για το χωριό Καρδαράς Αρκαδίας (960μ.). Ανάβαση μέσα από το ελατόδασος του Ανατολικού Μαινάλου στην περίοπτη κορυφή (1849μ.) την δεύτερη του Μαινάλου και κατάβαση από το διάσελο στο Ροεινό Αρκαδίας (1040μ.). Φαγητό στις Δαβιές.

Ω.Π.: 7, Β.Δ.: Β

Αρχηγοί : Α. Μαθιουδάκης, Ε. Μισιακός

 

Κυριακή 28/10 : ΟΡΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗ (ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ) “ΟΙ ΚΟΥΚΟΙ”

08:00 Αναχώρηση από το Σύνταγμα για την Παλαιά Πεντέλη. Ανάβαση από το νεκροταφείο στην κορυφή της Πεντέλης και κατάβαση από το εξωκκλήσι του Αγίου Λουκά και το υπαίθριο μουσείο των αρχαίων λατομείων μαρμάρου της Πεντέλης στο Διόνυσο.

Ω.Π.: 5-6, Β.Δ.: Α

Αρχηγός : Ν. Ασκερίδης

 

Πέμπτη 29/10 ώρα 20:00. Εκδήλωση στα γραφεία του συλλόγου. Ομιλία του Φίλιππου Νικολόπουλου καθηγητού κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Indianapolis, με θέμα :  “Η εμπειρία της ταύτισης με το φυσικό στοιχείο στην ορειβατική δραστηριότητα”.

 

 

 

 

Πωλούνται χρησιμοποιημένα υλικά ορειβατικών αποστολών μας (αντίσκηνα, σακίδια, χιονορακέτες) σε τιμές ευκαιρίας. Πληροφορίες στη γραμματεία μας.