Αρχική Σελίδα

 
 
 
 
 
 

Τελευταία Νέα – Προσεχείς Αναβάσεις

Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα των Σχολών μας για το 2015. Για πληροφορίες πατήστε εδώ

ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ  2015

Πέμπτη 15/10 ώρα 20:00. Εκδήλωση στα γραφεία του συλλόγου. Προβολή διαφανειών του Γιάννη Κορνάρου με θέμα : ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ – ΣΙΚΕΛΙΑ.

Κυριακή 18/10 : ΟΡΟΣ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟ

07:00 Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Ελευθεροχώρι Φθιώτιδος. Διαδρομή : Ελευθεροχώρι – κορυφή Γκορτσιά – Μενδενίτσα.

Ω.Π.: 7, Β.Δ.: Α – Α+

Αρχηγοί : Π. Μπουραντάνης, Χ. Μαριδάκη

 

Κυριακή 25/10 : ΟΡΟΣ ΑΪΝΤΙΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

07:00 Αναχώρηση από το Σύνταγμα για το χωριό Καρδαράς Αρκαδίας (960μ.). Ανάβαση μέσα από το ελατόδασος του Ανατολικού Μαινάλου στην περίοπτη κορυφή (1849μ.) την δεύτερη του Μαινάλου και κατάβαση από το διάσελο στο Ροεινό Αρκαδίας (1040μ.). Φαγητό στις Δαβιές.

Ω.Π.: 7, Β.Δ.: Β

Αρχηγοί : Α. Μαθιουδάκης, Ε. Μισιακός

 

Κυριακή 25/10 : ΟΡΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗ (ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ) “ΟΙ ΚΟΥΚΟΙ”

08:00 Αναχώρηση από το Σύνταγμα για την Παλαιά Πεντέλη. Ανάβαση από το νεκροταφείο στην κορυφή της Πεντέλης και κατάβαση από το εξωκκλήσι του Αγίου Λουκά και το υπαίθριο μουσείο των αρχαίων λατομείων μαρμάρου της Πεντέλης στο Διόνυσο.

Ω.Π.: 5-6, Β.Δ.: Α

Αρχηγός : Ν. Ασκερίδης

 

Πέμπτη 29/10 ώρα 20:00. Εκδήλωση στα γραφεία του συλλόγου. Ομιλία του Φίλιππου Νικολόπουλου καθηγητού κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Indianapolis, με θέμα :  “Η εμπειρία της ταύτισης με το φυσικό στοιχείο στην ορειβατική δραστηριότητα”.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Σάββατο 31/10 – Κυριακή 1/11/2015 – ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ
Εκεί που το φώς σμίγει αρμονικά με την πέτρα !
07.00 αναχώρηση από Σύνταγμα για Χαρούδα – Πύργου Διρού όπου και η διαμονή μας στο συγκρότημα «ΠΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΔΕΜ» , ένα συγκρότημα παραδοσιακών αναπαλαιωμένων Μανιάτικων πύργων πάνω σε διατηρημένα θεμέλια μεγαλιθικού οικισμού.
ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ
Διαδρομή : Αρεόπολη – Ν. Οιτυλο – Φρούριο Κελεφάς – Χωριό Κελεφάς.
Επιβίβαση στο πούλμαν για ακρωτήριο Ταίναρο. Επίσκεψη στο ιερό του Ποσειδώνα (ψυχοπομπείο) και νεκρομαντείο. Στη συνέχεια περπατάμε (45 λεπτά) προς τον oνομαστό Φάρο του Ταινάρου, το νοτιώτερο άκρο της Ηπειρωτικής Ευρώπης. Μπάνιο σε δύο μικρές βοτσαλένιες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά !
Ω.Π. : 3 – 3.30 ΩΡΕΣ Β.Δ. : A

ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
Διαδρομή : ‘Ανω Μπουλαριοί – Δίπορο – Πέπο – Λεοντάκη. Επιστροφή και κατάληξη στους ‘Ανω Μπουλαριούς από άλλο μονοπάτι.
Ω.Π. : 4 – 5 ΩΡΕΣ Β.Δ. : A

Aρχηγός : Βαγ. Νικολαϊδης

Κυριακή 8/11/2015 – ΠΟΤΑΜΟΣ ΛΟΥΣΙΟΣ
07.00 αναχώρηση από Σύνταγμα για την Δημητσάνα.
Διαδρομή : Δημητσάνα – Διασταύρωση με τον Λούσιο – Μονή Φιλοσόφου – Μονή Προδρόμου – Ιερόν Ασκληπιού – Τείχη Αρχαίας Γόρτυνας – Βεργίτσα – Αχριανοβούνι –Παλαιό Γεφύρι Ατσίχολου.
Ω.Π. : 7 ΩΡΕΣ Β.Δ. : A
Αρχηγοί : Στεφ. Γιάννου, Γεωργ. Δελήμπασης

Πέμπτη 12/11/2015 – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
20.00 Προβολή διαφανιών του Στέφανου Γιάννου με θέμα : Aρχαία Μεσσήνη – Ταίναρον – Κάστρο Ναυαρίνου – Μυστράς – Κάστρο Χλεμούτσι – Μονεμβάσια.

Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή 13-14-15/11/2015 ΤΥΜΦΗ
17.00 αναχώρηση από το σταθμό Λαρίσης για Κόνιτσα.
Διαδρομή : Διανυκτέρευση κοντά στο ιστορικό γεφύρι (450 μ.) σε αντίσκηνα. Σάββατο ανάβαση του μονοπατιού της Κερασιάς στις πλαγιές του Λάπατου, με κατάληξη το καταφύγιο (1930 μ.) όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Ανάλογα με το χρόνο, ενδέχεται να περάσουμε και από τη Δρακόλιμνη.

Κυριακή ανάβαση στη Γκαμήλα (2497 μ.). Διάσχιση της βόρειας κορυφογραμμής (Γκαμήλα ΙΙ (2490 μ.) κλπ.) έως το πέρασμα του Καρτερού (2306 μ.). Κατάβαση από το πέρασμα του Καρτερού στις απόκοσμες Κοπάνες (2100 μ.). Συνέχεια προς στάνη Κάτσανου (1684 μ.) και κατάληξη μέσα από δάσος φυλλοβόλων στο Βρυσοχώρι (955 μ.). Οι διαδρομές είναι μοναδικής ομορφιάς με εναλλαγές και θέα σε ορθοπλαγιές. Επιστροφή αργά στην Αθήνα.
Ω.Π. : ΩΡΕΣ ΠΟΛΛΕΣ Β.Δ. : Β
Αρχηγοί : Γιώργος Σιδηράς, Γιώργος Μουζακίτης

Κυριακή 22/11/2015 – ΟΡΤΑΡΙ ΚΥΜΗΣ
07.00 αναχώρηση από Σύνταγμα για το «Χωνευτικό» Κύμης. Διαδρομή : Χωνευτικό – ανάβαση του φαραγγιού του Κουματαριά μέσα από δάση από κουμαριές και βελανιδιές έως την κορυφή του όρους «Ορτάρι» σε κάθετη ορθοπλαγιά 875 μ. από την θάλασσα, μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης με εκπληκτική θέα στο Αιγαίο.
Ω.Π. : 6 – 7 ΩΡΕΣ Β.Δ. : Β
Αρχηγοί : Αλέξανδρος Ασωνίτης , Γ. Βαλιανός

Πέμπτη 26/11/2015 – ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Π. ΧΛΩΡΟΚΩΣΤΑ
20.00 Ομιλία του Π. Χλωροκώστα με θέμα : ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΥΝΟΥ ! – Μία νέα εξειδίκευση.

Κυριακή 29/11/2015 – ΠΑΡΝΑΣΟΣ – ΥΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ
07.00 αναχώρηση από Σύνταγμα για το καταφύγιο «Μ. Δέφνερ» (1800 μ.)
Διαδρομή : Ανάβαση στις ψηλές κορυφές του Παρνασσού, κατά σειρά : Γεροντόβραχος (2390 μ.) – Τουμποράχη (2395 μ.) – και τελικά τον Τσάρκο (2415 μ.), εφόσον ο καιρός το επιτρέπει.
Κατάβαση στο parking του Χιονοδρομικού Κέντρου «Κελάρια» (1750 μ.), περνώντας από τον Προφήτη Ηλία (2250 μ.).
Ω.Π. : 7 ΩΡΕΣ Β.Δ. : Β
Αρχηγοί : Α. Μαθιουδάκης, Ε. Μισιακός

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2015
ΝΟΤΙΑ ΚΙΝΑ

Τετάρτη – Κυριακή 23/12/15 – 3/1/2016 (ή Τετάρτη 6/1/2016) – ΝΟΤΙΑ ΚΙΝΑ
Φέτος τα Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά, ο ΕΟΣ Αθηνών με το ταξιδιωτικό γραφείο TSANAS TRAVEL, οργανώνει ένα ταξίδι περιπέτειας , πεζοπορίας και πολιτισμού, διάρκειας 11 (εναλλακτικά 14) ημερών, στα καταπληκτικά τοπία, βουνά και μνημεία της Νότιας Κίνας, σε άγνωστα πανέμορφα μέρη και διαδρομές. Οι μετακινήσεις μας θα γίνουν με όλα τα μέσα, πούλμαν, τραίνα, βάρκες και πλοία, ώστε να απολαύσουμε τα ωραιότερα τοπία με το πιο θεαματικό τρόπο και στις δραστηριότητες εκτός από τη πεζοπορία-ορειβασία και τις επισκέψεις μνημείων, αξιοθεάτων και εθνικών πάρκων, περιλαμβάνονται επίσης (προαιρετικά) η ορεινή ποδηλασία, η διάσχιση φαραγγιών (κάνυονινγκ), η αναρρίχηση, το ράφτινγκ και η επίσκεψη σπηλαίων.
Αφετηρία και τέλος του ταξιδιού μας θα είναι η πόλη της Καντώνας (Γκουανγκζου στα κινέζικα) και θα περιπλανηθούμε στα απόκοσμα εντυπωσιακά βράχινα τοπία του Γκουιλίν και Γιανγκσούο, στους μοναδικής ομορφιάς ορυζώνες σε αναβαθμίδες του Λονγκσενγκ, στους καταρράκτες Χουανγκγκουοσου (οι μεγαλύτεροι της Κίνας) και στα σπήλαια Λονγκκονγκ, στο άγριο ορμητικό φαράγγι Μάηλινγκ, στο ποτάμι Ζούο με τις αρχαίες βραχογραφίες , στο εθνικό πάρκο Ντίνγκου-σαν και θα επισκεφθούμε τα αξιοθέατα των πόλεων Νάννινγκ, Γκουιγιανγκ, Ζαόκινγκ, Γκουιλίν, τα αρχαία μοναστήρια Φεηλάη και Φεησια και βέβαια την εντυπωσιακή μεγαλούπολη Καντώνα και τη πόλη-δορυφόρο της, Σένζεν. Θα γνωρίσουμε επίσης τον τρόπο ζωής και τα χωριά μερικών από τις πιο ενδιαφέρουσες μειονότητες της Κίνας και θα γοητευθούμε από την πλούσια μοναδική πανίδα και χλωρίδα της απέραντης αυτής χώρας.
Εκτός από αυτό το βασικό ταξίδι – κορμός των 11 ημερών, δίνεται η δυνατότητα μιας 3ημερης παράτασης όπου θα επισκεφθούμε το Χονγκ-Κονγκ σε ένα διήμερο ταξίδι, για να περιπλανηθούμε στις πιο όμορφες γωνιές της πιο πυκνοκατοικημένης πόλης του κόσμου και να πεζοπορήσουμε στα βουνά και το εσωτερικό του μικρού νησιού. Εκτός από το Χονγκ-Κονγκ θα επισκεφθούμε κα την αρχαία πόλη Σαογκουαν με τα προϊστορικά ευρήματα, το αρχαίο μοναστήρι και τα εκπληκτικά βράχια από αμμόλιθο.
Στο ταξίδι αυτό μπορούν να λάβουν μέρος όλα τα μέλη μας, καθώς και φίλοι τους, όπως και μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.

Αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες από μέσα Οκτωβρίου στην ιστοσελίδα του ΕΟΣ Αθηνών και σε φυλλάδιο στα Γραφεία του Συλλόγου.

 

 

 

 

Πωλούνται χρησιμοποιημένα υλικά ορειβατικών αποστολών μας (αντίσκηνα, σακίδια, χιονορακέτες) σε τιμές ευκαιρίας. Πληροφορίες στη γραμματεία μας.