Σχολές

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Αθηνών και οι σχολές του κάθε χρόνο προσφέρει τη δυνατότητα σε μέλη του, να γνωρίσουν την υπέροχη ορεινή φύση της χώρας μας, να εκπαιδευτούν στις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να κινηθούν στα βουνά με άνεση και ασφάλεια και να βιώσουν την ξεχωριστή ιδιαιτερότητα του αθλήματος της ορειβασίας, μέσα από τα άψογα καταρτισμένα εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Οι βασικές εκπαιδευτικές σχολές που πραγματοποιούνται καλύπτουν τις πτυχές της ορειβατικής δραστηριότητας πεζοπορία και αναρρίχηση και οργανώνονται, στελεχώνονται και υλοποιούνται σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό κανονισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης.

Οι εκπαιδευτικές σχολές του ΕΟΣ Αθηνών είναι οι πρώτες που λειτούργησαν στην Ελλάδα και σε αυτές διδάσκουν έμπειροι ομοσπονδιακοί εκπαιδευτές ορειβασίας, με πλούσια ορειβατική δράση στα βουνά της Ελλάδας και στις μεγάλες οροσειρές του εξωτερικού (Άλπεις, Άνδεις, Ιμαλάια κλπ.).

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτές των σχολών: Δημήτρης Τιτόπουλος, Γιώργος Βουτυρόπουλος, Γιάννης Πετρομιανός

Στελέχη Εκπαίδευσης: Σταύρος Μωραιτίνης, Δημήτρης Μπακάλης, Χρήστος Μπελογιάννης, Δημήτρης Μπουραζάνης, Ακης Καραπετάκος, Αποστόλης Σιμάτης, Βαγγέλης Σταυρουλάκης, Γιώργος Αλιφέρης, Ιπποκράτης Παλαπάνογλου.

Ακαδημίες Σχολές Χιονοδρομίας

Για τις Σχολές – Ακαδημίες Χιονοδρομίας εδώ 

Σχολές Ορειβασίας Αναρρίχησης Αρχαρίων περισσότερα εδώ 

Σχολές Ορειβασίας Αναρρίχησης Μέσου Επιπέδου περισσότερα εδώ 

Σχολή Ορειβατικού σκι περισσότερα εδώ