image_pdfimage_print

Αναρριχητική συνάντηση μελών ΕΟΣΑ

Το Σαββατοκύριακο 27 – 28 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε διήμερη αναρριχητική συνάντηση των μελών του ΕΟΣ Αθηνών, στο γνωστό αναρριχητικό πεδίο της Βαράσοβας, στο Κρυονέρι Αιτωλοακαρνανίας.

 

 

Όσοι αναρριχητές του Συνδέσμου τόλμησαν να αψηφήσουν τις δυσμενείς προγνώσεις της ΕΜΥ έδωσαν το παρόν και δικαιώθηκαν με δύο γεμάτες ημέρες αναρρίχηση! Τα παλαιότερα μέλη του ΕΟΣ Αθηνών συνόδευσαν τους νεότερους αναρριχητές στις πρώτες τους διαδρομές πολλαπλών σχοινιών.

Επαναλήφθηκαν οι διαδρομές: Πύργος, Σκάλα, Βοσκοπούλα, Πινόκιο, Ελληνομανία, Καλή Καρδιά, Αφρικάνα, Κωλοφωτιά, ενώ έγιναν επαναλήψεις και σε διαδρομές αθλητικής αναρρίχησης στο  πεδίο «Κήπος των Ηρώων».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Ζ. Κωστοπούλου, Σ. Μωραϊτίνης, Μ. Ναλμπαντούδη, Θ. Παπάζογλου, Θ. Παπασταματίου, Ι. Πετρομιανός, Β. Σκούρας, Σ. Σωτηρίου, Ε. Τσαπέ, Β. Τσιότρας, Jo Lee.

Περιμένουμε να σας δούμε από κοντά στην επόμενη αναρριχητική συνάντηση!!!

Αναρριχητική Συνάντηση Μελών ΕΟΣ – Αθηνών 27-28/05/2017

Αγαπητοί φίλοι του ΕΟΣ Αθηνών, στις 27-28/5/2017 θα πραγματοποιηθεί αναρριχητική συνάντηση στη Βαράσοβα (Κρυονέρι-Βασιλικής) .

Η συνάντηση απευθύνεται στα μέλη – αναρριχητές του ΕΟΣ Αθηνών.
Πάρτε λοιπόν την παρέα σας και τα υλικά σας και ελάτε να σκαρφαλώσουμε όλοι μαζί.
Στην περιοχή της Βαράσοβας εκτός από το πεδίο αναρρίχησης περιπέτειας που όλοι γνωρίζετε, υπάρχει και πεδίο σπορ αναρρίχησης (Κήπος των Ηρώων:

http://climbgreece.com/varasova/ )

Απαραίτητη η χρήση κράνους!

Το βράδυ του Σαββάτου 27/5 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για πιθανές μελλοντικές δραστηριότητες της Εφορείας Ορειβασίας και Αναρρίχησης όπως και πιθανή προβολή ταινίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το έφορο ορειβασίας & αναρρίχησης Θεοδόση Παπάζογλου στο 6955018008 (απογευματινές ώρες)

ή στο [email protected]

Περισσότερα για τις διαδρομές της Βαράσοβας μπορείτε να βρείτε στο:

http://www.routes.gr/?Page=el/Climbing/Fields/Varasova-Kryoneri

Προβολή Αναρριχητικών Διαδρομών για νέους αναρριχητές και όχι μόνο

 

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 στις 19:00, στα γραφεία του ΕΟΣ Αθηνών , θα πραγματοποιηθεί προβολή προσιτών αναρριχητικών διαδρομών περιπέτειας (trad) για νέους αναρριχητές, απόφοιτους σχολών μέσου επιπέδου, από μέλη της Τεχνικής Επιτροπής Ορειβασίας του συνδέσμου.

Θα προβληθούν διαδρομές των αναρριχητικών πεδίων:

 1. Βαράσοβα: Σκάλα (ανανεωμένη το 2013), Πύργος (ανανεωμένη το 2013), Αφρικάνα, Γωνιά.
 2. Μετέωρα :
  1. Υψηλοτέρα: Δυτική Κόψη.
  2. Φύλακας Αγ. Πνεύματος: Νοτιοδυτική και Βορειοανατολική Κόψη
  3. Ντούπιανη: Χωρίς Επιφύλαξη.

Με πλήρη περιγραφή, συμβουλές κίνησης, ασφάλισης, ραπέλ και φωτογραφίες.

Βραχόπιτα 2017

 

Την Κυριακή 5 Φεβρουάριου 2017, πραγματοποιήθηκε η πρώτη αναρριχητική συνάντηση των μελών του ΕΟΣ Αθηνών για το 2017 και ταυτόχρονα έγινε η κοπή της αναρριχητικής βασιλόπιτας ή «βραχόπιτας»!

Το δώρο για τον τυχερό Σταύρο Γιουρούκο ήταν μια δωροεπιταγή αξίας € 30 από το κατάστημα ορειβατικών ειδών Vertical Greece (www.verticalgreece.gr), ευγενική χορηγία του Αντώνη Τσεσμετζόγλου.

 

 

Κλήρωση δώρων

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017, στο καφέ-μπαρ Άρωμα, στα Πατήσια, έγινε η κλήρωση αναρριχητικών δώρων μεταξύ των αναρριχητών και ορειβατών του ΕΟΣ Αθηνών που έστειλαν τη δράση τους για το 2016.

Τα δώρα ήταν δέκα αναγομώσεις αναρριχητικών παπουτσιών από το Παπούτσι Express (www.shoedoc.gr) και τρείς τριμηνιαίες συνδρομές στην αναρριχητική πίστα The Wall (www.thewall.gr), ευγενική χορηγία των Γιώργο Βλαχανδρέα και Κώστα Τσούλκα αντίστοιχα.

Οι τυχεροί της κλήρωσης για τις αναγομώσεις ήταν οι:

 1. Πάνος Αθανασιάδης
 2. Γιώργος Αλιφέρης
 3. Βασίλης Σκούρας
 4. Σωτήρης Σωτηρίου
 5. Τζώρτζης Μηλιάς
 6. Δημήτρης Τιτόπουλος
 7. Γιάννης Πουλίδης
 8. Βασίλης Τρόλιας
 9. Αντώνης Τσεσμέτζόγλου
 10. Αντώνης Ανυφαντάκης

Και για τις τρίμηνες συνδρομές στην αναρριχητική πίστα The Wall οι:

 1. Ιπποκράτης Παλαπάνογλου
 2. Θεοδόσης Παπάζογλου
 3. Ειρήνη Τσαπέ

Ο ΕΟΣ Αθηνών ευχαριστεί για μια ακόμα φορά το Παπούτσι Express και το The Wall για τα δώρα καθώς και όλα τα μέλη του για την αποστολή της δράσης τους και τους εύχεται καλές και ασφαλείς αναβάσεις για ακόμη μια χρονιά!

 

Δράση ΕΟΣ Αθηνών 2016

Για μια ακόμη χρονιά έγινε η συλλογή της Δράσης από τα μέλη του ΕΟΣ Αθηνών.

Για τα νέα μέλη μας που δεν γνωρίζουν, η δράση μας ως ορειβάτες (ορειβατική-αναρριχητική-χιονοδρομική) δηλώνεται στο σωματείο το οποίο ανήκουμε, για δύο λόγους: Καταγράφεται και επικυρώνεται, έτσι ώστε να μπορούμε να την επιδείξουμε όπου μας ζητηθεί (π.χ. για τη συμμετοχή μας σε σχολές ανώτερου επιπέδου, αλπινιστικά εκπαιδευτικά κέντρα, αποστολές) και για την αξιολόγηση του σωματείου μας, ανάλογα με τη δράση των μελών του, από την ΕΟΟΑ.

Ευχαριστούμε τα μέλη μας που έστειλαν τη Δράση τους, κατά βαθμολογική σειρά:

Τιτόπουλος Δημήτρης 133.00

Αληφέρης Γιώργος 94.00

Τσαπέ Ειρήνη 88.50

Πετρομιανός Ιωάννης 70.00

Στασινός Κώστας 50.00

Παπαϊωάννου Κηρύκος 40.00

Σωτηρίου Σωτήρης 37.50

Ανυφαντάκης Αντώνης 32.00

Αθανασιάδης Πάνος 31.00

Τρόλιας Βασίλης 23.00

Παλαπάνογλου Ιπποκράτης 21.00

Μηλιάς Τζώρτζης 17.50

Τσεσμετζόγλου Αντώνης 11.00

Μπακάλης Δημήτρης 6.00

Μπερνιδάκης Γιώργος 6.00

Παπάζογλου Θεοδόσης 6.00

Πουλίδης Γιάννης 4.00

Γιαννοπούλου Ανθή 3.00

Καθώς και τους Μυστριώτη Θεμιστοκλή και Σκούρα Βασίλη που μας έστειλαν ομαδική δράση ορειβατικού σκι.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους Μπουλή Αργύρη και Κυριαζόπουλο Χρήστο που μας έστειλαν τη δράση τους η οποία δυστυχώς δεν μπορούσε να βαθμολογηθεί.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να συγχαρούμε ιδιαίτερα τον Πάνο Αθανασιάδη για την 1η ελληνική χειμερινή ανάβαση στο Matterhorn, καθώς και τον Τζώρτζη Μηλιά για την επανάληψη της διαδρομής Snake Dike στο Yosemite Valley και τον Κώστα Στασινό για τις αναβάσεις του στο Εκουαδόρ, τη Βολιβία και το Περού.

Για το 2017 η συλλογή της Δράσης θα γίνει μέσα στον Νοέμβριο και η κλήρωση των δώρων στις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε μην αμελήσετε να καταγράψετε και να αποστείλετε τη δράση σας εγκαίρως!

Περισσότερα για τη δράση μπορείτε να βρείτε στα ακόλουθα link:

Εσωτερικός κανονισμός ΕΟΟΑ: http://www.eooa.gr/?page_id=340

Πίνακας κατάταξης σωματείων: http://www.eooa.gr/?page_id=373

Η Βαράσοβα σε καραντίνα!

Άλλο ένα περιστατικό από σπάσιμο βύσματος είχαμε τη Κυριακή που μας πέρασε στη Βαράσοβα.

Αναρριχητής που σκαρφάλωνε στη διαδρομή Ψυχώ και συγκεκριμένα στη δεύτερη σχοινιά, έκανε σεκ στο βύσμα πριν το ρελέ και αυτό έσπασε με αποτέλεσμα να κάνει απροσδόκητη πτώση που ευτυχώς τη σταμάτησε το από κάτω βύσμα, γλιτώνοντάς τον από τα χειρότερα. Continue reading