Βουλγαρία 2009 – Σεμινάριο αναρρίχησης στον πάγο

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο ΕΟΣ Αθηνών διοργανώνει κάθε χειμώνα σεμινάριο αναρρίχησης στον πάγο, σε παγοκαταρράκτες κοντά στο καταφύγιο Σκακαβίτσα σε υψόμετρο 1.876 μ. στο όρος Ρίλα της Βουλγαρίας. Υπεύθυνος εκπαιδευτής ήταν όλες τις χρονιές, ο εμπνευστής και πρώτος διοργανωτής του σεμιναρίου, Βαγγέλης Βρούτσης. Το σεμινάριο, παρά τον αναπάντεχο χαμό του Βαγγέλη, διεξήχθη και φέτος με τον Σταύρο Μωραιτίνη υπεύθυνο εκπαιδευτή.

Συμμετείχαν οι:
Μπέλσης Γιάννης, Παπαμάρκος Γιώργος, Καρακίτσος Θανάσης, Τζιλιασκόπουλος Γιώργος, Σπανός Γιώργος, Τσαγκούρος Βαγγέλης από τον ΕΟΣ Αθηνών και Καβαληνάκης Κώστας από τον ΕΟΣ Χανίων.

Κοντά στο καταφύγιο, όπου έμεινε η ομάδα, υπάρχουν αρκετοί παγοκαταρράκτες με ανάπτυγμα από μία έως τρεις σχοινιές και εκεί η ομάδα έκανε τα πρώτα της βήματα στην αναρρίχηση στον πάγο. Το σεμινάριο υπήρξε παραγωγικό σε δράση και γέλιο.

Θερμές ευχαριστίες προς τα καταστήματα ΟΔΥΣΣΕΙΑ, POLO και PATHFINDER τα οποία στήριξαν το σεμινάριο παγοαναρρίχησης του ΕΟΣ Αθηνών, χορηγώντας τεχνικά πιολέ και παγόβιδες. Η βοήθειά τους υπήρξε σημαντική, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής περιόδου που δυσκολεύει τους μαθητές στην αγορά υλικών. Τα υλικά αυτά παραμένουν στην αποθήκη του σωματείου προς όφελος των μαθητών του σεμιναρίου που θα διοργανωθεί του χρόνου.

Και μια και το σωματείο προτίθεται να συνεχίσει τον χρήσιμο αυτό θεσμό και του χρόνου στο Cogne με υγεία και όρεξη για παγάκια, όπως είπε ο Σταύρος Μωραιτίνης.

ΝΝ